Vad skiljer städföretagen åt?

Är det någon skillnad mellan de städföretag i Stockholm som erbjuder fönsterputs? Detta utöver priset förståss. Ja, det finns en hel del som skiljer dem åt och som därmed kan vara avgörande för dig som kund att ta ställning till.

Har de garanti?

Om företaget har utfört fönsterputs och du sedan inte är nöjd med resultatet – vad händer då? Tar de extra betalt för att genomföra kompletterande fönsterputs eller ingår det i avtalet? En del företag har vad som kallas för Nöjd-Kund-Garanti. Vid de tillfällen som kunden inte är nöjd återkommer städföretag och utför städningen till kunden antingen blir nöjd eller att man hittar en annan lösning.

Vilka övriga kostnader uppkommer?

De flesta städföretag som erbjuder fönsterputs i Stockholm visar tydligt upp på hemsidan vad fönsterputs kostar. Detta exempelvis beroende på hur stor lägenheten är samt om det är tvåglas- eller treglasfönster. Men kan man lita på denna siffra? Inte alltid. I vissa fall uppkommer nämligen en del extrakostnader.

Det kan exempelvis vara framkörningsavgift (även andra namn förekommer). En fast avgift som alltid uppkommer oavsett hur stort arbetet är. En del har gratis framkörningsavgift så länge som kunden bor ”inom tullarna” men de som bor i utkanten av Stockholm får därmed betala extra.

Ytterligare extrakostnader är fakturaavgift och administrationsavgift. Dessa brukar däremot vara relativt små i sammanhanget.

Har de ekologiska alternativ?

Försöker du vara så miljömedveten som möjligt? Då bör det även spegla sig i vilket företag som bokas för fönsterputs. De flesta städföretag har en miljöpolicy som de förhåller sig till. Men det är inte samma sak som att enbart använda ekologiska varor och låta miljötanken gå som en stark röd tråd genom verksamheten. Några få företag i Stockholm har valt denna inriktning och har därmed som affärsidé att erbjuda ”miljömedveten fönsterputs”.

Kan de även städa hemmet?

Är det enbart fönsterputs som behövs? Ofta krävs det städning på flera ställen i hemmet när det väl är dags att putsa fönstren. Vill du göra det själv eller köper du hellre in tjänsten?

En del företag har enbart fönsterputsning som tjänst vilket därmed innebär att de inte kan utföra hemstädning, flyttstädning och andra städtjänster. Andra är bredare och har ett flertal olika städtjänster i utbudet.

Vill du ha hjälp med mer än fönsterputs bör du även välja ett städföretag som erbjuder en komplett lösning.