Om du bor i ett hushåll med hårt vatten i rören kan det vara en smart idé att installera ett vattenfilter för att motverka kalkavlagringar. Med ny, modern teknik kan kalkavlagringar enkelt och kostnadseffektivt undvikas genom att tillsammans med TAC-metoden (Template Assisted Crystilization) kristallisera magnesium och kalcium som finns i vattnet. Kolfiltret som sätts in är organiskt och effektivt.

Big Green

Den mest kompletta lösningen för hårt vatten och mot kalkavlagringar heter Big Green. Big Green förbättrar vattenkvalitén i bostäder genom att filtrera bort sediment, kemikalier, lukt och klorsmak och minimera kalkavlagringar i det hårda vattnet. Big Green är särskilt populär på grund av flera anledningar. Dels så är det en miljövänlig lösning som inte slösar något vatten. Big Green kräver endast en väldigt enkel lösning och dessutom knappt något underhåll under användningen. Därtill kräver installation knappt någon plats i huset för exempelvis avlopp, elanslutningar, saltbehållare eller saltförråd. Med jämna intervaller byter man enkelt ut filtret, vilket är en enkel process efter att du beställt ett nytt filter från din återförsäljare. Dessa smarta tekniska lösningar skyddar mot kalkavlagringar i hela bostaden, inklusive rör, kranar, dusch, toalett och alla maskiner som har ett in- och utflöde av vatten så som diskmaskin, tvättmaskin, vattenkokare med mera.

Miljövänlig lösning

Big Green har en lång livstid, särskilt om man byter ut filtret med regelbundna mellanrum. När man köper produkten så kommer den dock med två års garanti. Big Green har en kapacitet på 38 liter vatten per minut, vilket ska räcka även till större bostäder som en stor villa med större behov. Slipp att avkalka med vattenfilter för hårt vatten. Med en lösning som till exempel Big Green slipper du helt enkelt att lägga en massa tid på att avkalka dina maskiner och dina ytor när du städar kök och badrum. Du behöver inte längre lägga tid eller pengar på att köpa avkalkningsprodukter, vilka dessutom ofta inte är särskilt bra för miljön. Om du förhindrar och förebygger avkalkning håller dina produkter längre. Det är alltså inte bara själva filtreringstekniken som har en lång livstid. Den innebär också att dina maskiner, rör och kranar får en längre livstid. Det gör Big Green till en ännu mer miljövänlig lösning för att filtrera hårt vatten, eftersom att den hjälper dig att konsumera mindre genom att köpa färre nya produkter och maskiner till ditt hushåll.