Trots att det idag är rätt vanligt att jobba som elektriker finns det en rätt stor obalans mellan utbudet och efterfrågan när det kommer till just elarbeten. Det finns en hel del elfirmor och ännu fler elektriker i Bollnäs och andra städer som jobbar hårt varje dag för att åtgärda våra elproblem, säkra våra hem och skapa en tryggare vardag, men ändå är efterfrågan alldeles för stor för att de ska hinna med. Den otroligt höga efterfrågan beror inte bara på att vårt samhälle till större delen drivs av el, där de då är elektrikerna som får samhället att rulla och som ser till att vi har det bra. En annan fördel med att anlita elektriker är att det finns vissa möjligheter att göra ROT-avdrag för arbetet. Vad gäller egentligen där?

Att göra ROT-avdrag

ROT-avdrag är en otroligt smart och gynnsam uppfinning som innebär att privatpersoner i vissa fall får möjligheten att få avdrag för ett arbete som de anlitat av ett företag. Denna typ av avdrag, alltså just ROT, baseras på att man som privatperson får göra avdrag från sin skatt för den arbetskostnad som gäller, där då de arbeten som är giltiga för avdrag rör reparationer, underhåll, ombyggnad och tillbyggnad.

Att anlita en elektriker i Bollnäs, eller någon annan stad, kan alltså vara positivt i och med att elarbeten tillhör kategorin för ROT-avdrag. Det vill säga, genom att anlita en elektrikers tjänst får privatpersoner möjligheten att dra av en viss del skatt på den arbetskostnad som gäller för det giltiga arbetet. Ansvaret ligger hos företaget som erbjuder och utför tjänsten, där de då hjälper dig att dra av en viss kostnad genom att räkna av det på fakturan.

Kan jag dra av ROT för elarbete?

Som sagt så tillhör elektriker och elarbeten den kategori av arbete där det finns möjlighet att göra ROT-avdrag. Vad gäller just elarbeten och avdrag för innebärande tjänster så erbjuds avdrag på 30% för en summa på upp till 50 000kr/ person i ett hushåll. Den totala summan på 50 000kr gäller per person och år. För ett elarbete som till en början skulle kostat 100 000kr kan du alltså med hjälp av ROT-avdraget få ner kostnaden till hela 70 000kr, där ni då kan spara eller använda de resterande 30 000kr till något annat.

Genom att anlita en elektriker i Bollnäs eller någon annan stad nära din hemort kan du alltså få möjligheten att som privatperson minska dina skatter och istället använda en del av dem till praktiska och nödvändiga elarbeten. Med andra ord finns det väldigt många fördelar i att anlita en elektriker vid behov av elarbete, inte bara då de säkrar ditt hem och skapar en tryggare tillvaro för samtliga parter!