Målning, byte eller fasadrenovering i Stockholm? En fasadrenovering kan ske på flera olika sätt beroende på material och förbättringsbehov. De flesta väljer att anlita ett företag och i detta fall kan följande punkter användas för att öka chansen att resultatet blir så bra som möjligt. (Exempel är från Stockholm)

Erbjuds hjälp hela vägen?

De större företagen i Stockholm erbjuder hjälp under hela processen. Med andra ord kan de hjälpa till med allt från bygglovsansökan och eventuella ritningar till genomförande. De erbjuder totalentreprenad vilket kan vara extremt bekvämt för kunden. De alla minsta företagen har inte tillgång till samma utbud av kunskap och kan i vissa fall kräva att kunden utför vissa moment själv.

Specialister på vad?

Fasadrenovering kan innebära att träfasaden målas om – likväl som att en K-märkt byggnad renoveras från grunden. Beroende på arbetets karaktär är det viktigt att söka efter rätt kompetens. Vissa företag arbetar enbart med plåt, andra med trä – vissa enbart med tegel osv.

Vad kostar det?

Nästan oavsett vilken slags fasadrenovering som ska genomföras är det enkelt att hitta tiotalet företag i Stockholm som kan utföra denna tjänst. Enklast är att använda Google och söka efter just ”fasadrenovering i Stockholm” för att få fram företag som profilerat sig mot denna tjänst. Nästa steg är att kontakta dessa och ge exakt samma information. Detta för att offerterna även lätt ska kunna ställas mot varandra. Innan företagen kontaktas är det alltså smart att:

  • Mäta ytan på fasaden som ska renoveras
  • Ta kort, både på längre avstånd och nära
  • Skriva utförligt vilken hjälp som önskas
  • Skriva utförligt vilken hjälp som inte önskas och därmed vad som förväntas göras själv

Referenser på fasadrenovering i Stockholm

Referenser kan hittas på flera olika sätt men bör alltid väga tungt i val av företag.

  • Trustpilot – Sveriges största sida för privata recensioner om företag
  • Eniro.se – Även stor gällande recensioner och företagsuppgifter
  • Facebook & Google – Har recensionssystem
  • Fråga – Lägg ut en tråd på Facebook och fråga om företag som kan rekommenderas
  • Hemsida- Företag lägger ofta ut referenser på den egna hemsidan

Kontroll av Svarta Listan

Ännu en punk att kontrollera är om företaget finns med på den så kallade ”Svarta Listan” som Råd & Rön har på sin hemsida. Företag som finns med på denna lista bör undvikas då de inte följer de utslag som ARN gjort i tvister mellan företaget och dess kund.