Om du ska bygga nytt hus eller håller på med en större totalrenovering kan det vara bra att överväga ett minireningsverk. Detta reningsverk fungerar i stort sett precis likadant som ett större kommunalt reningsverk. Om du har ett enskilt avlopp kan ett minireningsverk vara smart då det är lämpligt för just rening av mindre vattenmängder. En av de stora fördelarna med att installera ett Biokube minireningsverk är att det blir betydligt enklare att kontrollera vattenkvalitet samt produktens olika funktioner. Du behöver inte oroa dig över att minireningsverket kommer ta stor plats eller vara estetiskt fult på tomten då det grävs ner och inte syns.

Biokube säljs idag över större delen av världen där det gjort stor succé. Det känns skönt att själv kunna kontrollera sitt dricksvatten och WC-vatten utan några svårigheter. Om du exempelvis köper ett hus som har ett enskilt avlopp är det du som blir ansvarig för det gamla systemet. Det kan hända att det inte längre uppfyller kommunens krav. Om du köper ett hus bör du kolla närmare på hur reningssystemet ser ut och vad som kan behöva uppdateras. Det kan vara värt att ta bort det gamla och istället installera det nya Biokube minireningsverket istället. Eventuellt kan reningsverk även delas med grannar i ditt område. Beroende på hur din boendesituation ser ut kan det vara en bra idé att prata med grannar för att spara in på kostnader av installation, underhåll och inköp. Även i ett hållbarhetssyfte är det bra att dela dessa stora inköp med grannar.

Reningsverk för enskilda avlopp

Det danska företaget Biokube har tillverkat minireningsverk sedan 2004 och satsar mycket på att erbjuda miljövänliga alternativ för reningsverk. Deras reningsverk används över hela världen där det renar avloppsvatten. För ett par år sedan bestämdes det att varje hushåll själva måste rengöra sitt avloppsvatten, Biokube blev då ett direkt resultat av detta EU-direktiv. En stor fördel med att välja just Biokubes minireningsverk är att företaget är framtagen enligt den skandinaviska standarden. När du beställer Biokube kan du såklart få hjälp med installationen så att allt går rätt till och fungerar som det ska.