Det finns många olika trender inom heminredning som alla kommer och går i vågor. Inte sällan kan man snabbt avgöra när ett rum eller en fastighet renoverades senast, endast genom att titta på val av golv, tapeter och inte minst fönsterbänkar. För den som vill ha ett tidlöst hem är det så gott som omöjligt. Detta är en illusion som är svår att uppnå. Det finns alltid stråk av de trender som var stora när renoveringen genomfördes. Det kan handla om val av material eller färgtoner. Genom att byta fönsterbänkar kan man göra stor skillnad snabbt när fokus är inställt på att uppdatera hemmet. På detta sätt kan man helt ta bort en rad spår från den tid som flytt.

Här finns en kollektion fönsterbänkar som i hög utsträckning kan imponera även på den med skarpt designöga. Här kan man finna exklusiva naturmaterial som alla lämpar sig mycket bra för användning i bänkskivor och fönsterbänkar.

Trä eller sten i fönsterbänkar

Att satsa på trä eller skivmaterial är inte ovanligt när det kommer till att förnya fönstren hemma. Kanske försöker man bygga till en nisch där man kan integrera fönsterbrädan som del av densamma. I dessa fall kan man dock behöva tänka ett varv till för att få så bra hållfasthet som möjligt. Fönsterbänkar tenderar att över tid även fungera som yta för avställning. Såväl glas som koppar och flaskor kan hamna just här. Detta i kombination med att man vattnar sina blommor, innebär en enorm risk för att väta och fukt skall ta sig in i materialet. Både trä och kompositmaterial är känsliga för vatten. Ett alternativ till dessa mer porösa materialval är sten. Både marmor och granit är vanliga att använda sig av när det kommer till fönsterbänkar. Här kan man ta ut svängarna ganska friskt i och med att pigmenten från naturmaterial sällan bryter mot övrig inredning.

För den som vill köpa in fönsterbänkar i sten kan det vara en god idé att förbereda sig på att färgtonerna dock kan variera. I och med att det rör sig om naturmaterial kan såväl skiftningar som brytningar förekomma i viss utsträckning. Den sm uppskattar naturmaterial ser ofta detta som en tillgång och någonting man vill betona i sin inredning. Det är ett tecken på att man valt äkta material som dessutom kommer att stå sig i åratal som väntar. Fönsterbänkar i natursten är någonting värt att utforska!