På senare tid har trenden med så kallade river tables fullkomligt exploderat här hemma i Sverige såväl som i övriga delar av världen. Även om trenden är global härstammar den dock från USA. Den tycks också öka mer eller mindre exponentiellt i popularitet, och anledningen till detta är lätt att förstå. Men hur kommer det sig då att dessa bord tillverkade med epoxy resin är så pass heta? Läs vidare så får du svaret!

Vad är egentligen ett river table?

Ett river table är ett bord som tillverkas med hjälp av ett material som heter epoxy resin. Detta material gör det möjligt att skapa en slags flod mitt i det rustika träbordet. Utseendet på dessa bord gör att de estetiskt sett passar utmärkt i princip vilken bostad eller på vilket kontor som helst. Detta gäller oavsett om du har en mindre lya centralt i Stockholm eller en stor herrgård som är lite mer lantligt belägen. Dessa bor känns helt enkelt bara så rätt!

Därför är bord tillverkade med exoxy resin så populära just nu

Anledningen till att dessa bord är så populära just nu kan i hög utsträckning tillskrivas material epoxy resin. Det är visserligen en kombination av flera olika faktorer som tillsammans bidrar till bordens popularitet. Den allra främsta anledningen till att de trendar så mycket är dock att de estetiskt sett är i princip obegränsade. De smälter sömlöst in i alla ytor och passar som handen i handsken med alla stilar. Därför kan du med fördel kasta ut ditt gamla bord från IKEA till förmån för ett river table!

Dessa bord är nämligen:

  • Byggda för att hålla en evighet. De kan ofta tåla temperaturer på upp till 160 grader och står dessutom emot repor, vatten och i princip alla andra påfrestningar som du kan komma att tänka på.
  • Lätta att underhålla. En annan stor fördel med river tables är att de är lätta att underhålla och hålla fina. Du behöver inte dyra och avancerade städprodukter för att hålla ditt bord rent och fint.
  • Enkla att flytta omkring. Man skulle kunna tro att dessa bord är tunga och otympliga men så är inte fallet. Beroende på vilket träslag som används kan de snarare ha en ganska låg vikt.