Det är viktigt att du förbereder de ytor som ska målas på rätt sätt innan målningen påbörjas. Detta för att säkerställa att resultatet blir så bra som möjligt. Som ett led i det förberedande arbetet kan det vara bra att måla ytan med häftgrund. Läs vidare så får du reda på varför så är fallet!

5 skäl att välja JOTUN Häftgrund Universal

Vi gillar en produkt som heter JOTUN Häftgrund Universal. Anledningarna till att du bör använda den är att produkten:

  • Har en utmärkt vidhäftning. En av de främsta fördelarna med denna produkt är dess förmåga att ge utmärkt vidhäftning på en rad olika ytor. Du kan till exempel använda den på rostskyddad metall, laminat, tidigare målade blanka ytor, byggskivor, hårda plaster, trä och kakel i torra rum. Detta är nämligen en grundfärg som ger en stabil och fast yta som dina slutstrykningar sedan kan binda an på.
  • Är snabbtorkande. Du vill gärna välja en häftgrund som är snabbtorkande. Detta för att spara tid samt göra det möjligt att applicera slutstrykningen så fort som bara är möjligt. Den produkt som vi länkar till här torkar fort och möjliggör en tidigare slutstrykning jämfört med traditionella grundfärger. Framför allt när du är mitt uppe i ett större projekt eller har en tajt deadline kan detta vara ovärderligt!
  • Är luktsvag. Denna produkt har en vattenbaserad formula och är därför luktsvag. Denna egenskap gör produkten mer behaglig att jobba med, inte minst i slutna utrymmen.
  • Kan användas på många olika ytor. Produkten kan också användas på en rad olika sorters ytor. Du kan därför använda den oavsett om du har tänkt måla på plast, kakel, metall eller trä. Denna mångsidighet gör den till en praktisk och användbar grundfärg som kan användas för i princip alla typer av målningsprojekt inomhus.
  • Är lätt att slipa. Sist men inte minst är häftgrunden lätt att slipa. Du kan därmed skapa en slät yta som ger en bra grund för den efterföljande målningen. Därmed blir resultatet alltid jämnt och proffsigt.

Så klicka dig vidare för att läsa mer om denna spännande produkt!