Underlätta för dig själv när du ska flytta genom att anlita en flyttfirma i Göteborg. Det är otroligt lätt att vara dumsnål när det kommer till att anlita tjänster som flyttfirmor. Dock kommer du spara både tid, kraft och ork. Och inte sällan även pengar. För det är ju lätt att tänka att du sparar pengar på att göra allt själv. Men du måste komma ihåg att det tillkommer en rad kostnader även när du utför flytten på egen hand. Det handlar bland annat om flyttmaterial som kartonger, bubbelplast, tejp och papper samt hyran för flyttbilen och bränslekostnaderna.

När du anlitar en flyttfirma i Göteborg får du istället en fast kostnad för vad det kommer att kosta. Flyttfirman har då med sig sitt eget packmaterial och givetvis sin egen transport. De har vanligtvis stora flyttbilar där även rejäla möbelgrupper får plats. Kanske har du svårhanterliga möbler som en stor flygel? Detta är inte särskilt enkelt att hantera på egen hand eftersom den här sortens möbler väger otroligt mycket. Då är det bekvämt att istället ringa in flyttfirman och sedan åka iväg till den nya bostaden och börja fixa där medan flyttpersonalen tar itu med det andra.

Jämför flyttfirmor i Göteborg

Innan du bestämmer dig för vilken flyttfirma i Göteborg du vill anlita bör du åtminstone jämföra tre stycken olika. Dels för att hitta en firma som erbjuder bra pris, men också för att ta reda på hur deras tidigare kunder upplevt deras tjänster. Recensioner är väldigt viktigt när det kommer till den här typen av arbeten. Kolla även upp om företaget har andra tjänster som skulle kunna vara användbara. Det kan handla om flyttstädning och liknande.

Du kan utnyttja rut-avdraget när du anlitar en flyttfirma i Göteborg. Detta ger dig en bra rabatt på 50 % på upp till 50 000 kronor. Avdraget kan användas av privatpersoner och är per person och per år. Ytterligare en anledning till att unna dig lite hjälp i flyttkaoset. Ett sista tips som är bra att komma ihåg är att vara ute i god tid när du anlitar en firma. Många större företag har många bokningar hela året och då gäller det att boka in dem i tid.