På många sätt kan man ju tänka sig att städning är väldigt enkelt och rakt på sak; det ska ju trots allt bara bli rent. Men för den som har börjat städa ordentligt så blir det uppenbart hur mycket det är som faktiskt behöver städas och att det tar mycket tid för att bli klar med att städa hela hemmet. Flyttstädning i Piteå handlar om just detta, att verkligen se till att hela hemmet blir rent innan man flyttar därifrån. Från Skånes sydligaste punkt vid Simrishamn till en av Sveriges mest nordliga städer Piteå så behövs flyttstädning. Ja, det går inte att komma ifrån helt enkelt, då det inte är så många som vill flytta in i ett alldeles nytt hem som inte ens är rent. Dessutom är det ett vanligt krav i hyres och överlåtelseavtal vilket gör att man är bunden att faktiskt genomföra flyttstädning.

Flyttstädning på egen hand

Det finns två alternativ när det är dags för flyttstäd, nämligen att anställa en städfirma eller att genomföra flyttstädet på egen hand. Många väljer att anlita en firma även om det kostar pengar, särskilt eftersom att RUT-avdraget har gjort det billigare. Den som ger sig på flyttstädet på egen hand måste däremot vara medveten om vad som behöver genomföras, och göra detta noggrant för att uppehålla en god standard. Några saker att tänka på är:

  • Rengör alla ytor, det vill säga väggar, skåp ytor, golv, fönster och dörrar
  • Kök: rengör spisplattor, ugn, mikro och köksfläkt
  • Badrum: rengör toalett, badkar eller dusch, golvbrunn

Flyttstädning av företag i Piteå

Trots att Piteå är en relativt liten stad med drygt 23 000 invånare i centralorten, så finns det flera företag att anlita för den som inte orkar eller vill ge sig på städningen själv. Genom att bara söka efter ordet “Flyttstädning i Piteå” så kommer flertalet företag att komma upp, så det är bara att välja och vraka. Det kan vara skönt att höra med vänner om deras upplevelser för att få tips om vilket företag som är bäst. Om inte annat så finns det ofta recensioner om företaget på internet så att det är lätt att hitta ett bra företag. Det viktiga är att flyttstädet verkligen görs såsom hyresavtal eller liknande kräver, så att man inte blir skyldig för extra kostnader.