Ett trappräcke är ofta en viktig detalj i din bostad. Trappan finns ofta i en del av huset som är framträdande och tar också ofta upp en stor del av bostaden, särskilt om du har fler trappor. Ett vackert och genomtänkt trappräcke inomhus kan därför göra en stor skillnad och kan ge ett bra första intryck när någon kommer hem till dig. Ett trappräcke inomhus är både till för att din bostad ett lyft och säkerheten. Detta för att ingen, varken människa eller djur, ska kunna falla från en hög höjd. Ett räcke är även ett stöd för den som går upp och ner i trappan men också ett skydd för att halka eller trilla ner.

Även om du främst kanske väljer ett trappräcke inomhus utifrån vad du anser vara snyggast är det inte fel att tänka på vilken belastning som räcket ska hålla för. Om du till exempel har barn som rycker i räcket bör du till exempel välja ett mer hållbart sådant. Ett räcke i trappan inomhus bör också vara utformat så att mindre barn inte kan komma igenom räcket och därmed ramla ner. Enligt Boverket bör ett trappräcke vara minst 90 cm högt.

Hitta ett trappräcke att använda inomhus

Du kan enkelt finna ett trappräcke inomhus som passar just dig och din stil. Ett trappräcke i smide kan ge ett gediget, tidlöst och klassiskt intryck i din bostad. Eller så väljer du ett mer modernt trappräcke i smide som har mer raka linjer och former än det tidigare. Du bör även fundera över hur eventuella ledstänger ska se ut och i vilket material som du föredrar. Det kan till exempel vara i läder, trä eller enligt dina specifika önskemål.

När du ska är i färd med att fundera över vilken sorts trappräcke du vill ha inomhus bör du också ta i beaktande följande frågor:

  • Färdig modell eller måttbeställt?
  • Material och utformning på ledstänger?
  • Montering eller ej?

Trappräcken i smide håller en hög kvalitet, ger en exklusiv inramning i bostaden och är i stort sett underhållsfria. Dessutom kan de utformas så att de passar just din bostad.