Totalentreprenad för hus är för dig som ska bygga ett nytt hem. Det är ett väldigt stort projekt att bygga ett hus och då kan det behövas hjälp från en firma som sysslar med totalentreprenad för hus. Här kommer en kort översikt på hur det funkar!

Först och främst måste du ju veta var huset ska stå. Du har förmodligen en tomt, men det finns mycket att tänka på när det gäller placering av huset till exempel väderstreck. Sedan är det dags för en offert. Det betyder att firman som sysslar med totalentreprenad för hus ger er en kalkyl på vad kalaset kommer att kosta. Dessa beräkningar brukar banken behöva för att kunna betala ut ett lån. Efter detta så tecknar ni ett kontrakt med företaget som gör totalentreprenad för hus. Innan kontraktet undertecknas måste ni även vara säkra på att finansieringen är i sin ordning samt att allt är ok från kommunens håll. Efter detta så skickar ni in ansökan om bygglov till kommunen. I samband med att bygglovsritningen är färdig så brukar även handpenningen betalas till företaget inom totalentreprenad för hus. Det tar ett tag innan handläggningen av bygglovet är klart och under denna period kan ni till exempel gå igenom vilka val och tillval ni vill göra för ert hus.

Nu börjar det närma sig byggstart

När bygglovet är färdigt så är det dags för det som kallas leveransavrop, det betyder att tiden för bygget bestäms och man bestämmer även vilken vecka det blir slutbesiktning. Efter detta är det dags för företaget som gör totalentreprenad för hus att sätta igång att jobba. Först är det massor av planering och sedan hålls ett möte på byggplatsen tillsammans med en byggnadsinspektör från kommunen och den kontrollansvariga. Sedan hålls ytterligare ett möte, ett så kallat startmöte då man ser till att allt är klart för att köra igång med bygget från och med nu tar den så kallade byggledaren över ansvaret.

Totalentreprenad från dag ett

Först så sker schakt- och markarbeten och sedan läggs grunden för huset. Därefter är det dags för det stora eventet med husresning. Ett hus ställs på grunden, nu får du för första gången se ditt nya hem på plats. När själva stommen är på plats är det dags att fylla dit hus med inredning. När allt är på plats så görs en slutbesiktning och sedan är det bara att sätta nyckel i dörren.