Med hjälp av en trädgårdsdesigner går det att få hjälp med att planera trädgården samt genomföra de ändringar som krävs för bättre funktion och estetik. Innan ett företag i Stockholm anlitas för trädgårdsdesign kan det vara bra att…

Ta inspiration från flera håll

Många anser att trädgården behöver göras om – men utan att veta vad man egentligen vill uppnå för resultat. Ett första steg är därför att ta inspiration från flera olika håll för att få idéer om funktion, estetik och vilka växter som önskas.

  • Gå på trädgårdsmässor
  • Läs trädgårdstidningar
  • Besök hemsidor till företag
  • Googla och se på bilder och upplägg

Skriv ner idéerna och visa upp dessa för de företag som offerter tas in från för att få hjälp med trädgårdsdesign.

Bestäm vad du vill ha hjälp med

Trädgårdsdesign kan innebära allt från idéer och upplägg till genomförande. Vilken hjälp behövs egentligen och vad förväntas genomföras på egen hand?

Offerter på trädgårdsdesign i Stockholm från flera håll

Oavsett om huset ska renoveras, hemstädning önskas eller trädgården byggas om så finns fördel i att ta in offerter från flera olika företag inom Stockholm. Inom trädgårdsdesign kan priset skilja extremt mycket. En orsak är att företagen har olika kundgrupper. En del vänder sig främst till stora företag och kommuner och hjälper därmed till med att planera parker och liknande. Andra vänder sig primärt till privatpersoner som har en helt annan budget.

Dessutom kan det vara skillnad på olika nivåer. Trädgårdsdesign kan innebära att en designer kommer till kunden och ger råd på plats. Därmed kan ett par konsulttimmar köpas in men utan att själva arbetet utförs. Det blir självklart mycket billigare än om även ändringar i trädgården ingår i priset.

Se på bilder och jämför referenser

Alla trädgårdsdesigner har en personlig stil och arbetssätt. Självklart kan de anpassa arbetet utifrån kund men genom att se på tidigare projekt går det att skapa sig en bild av vilket resultat som kan förväntas.

För att visa upp vad man kan är det vanligt att dessa företag lägger ut bilder på sina hemsidor som exempelvis kan visa upp före-efter bilder. På hemsidorna brukar det även finnas referenser vilket gör det lättare att se vilken kundgrupp de vänder sig mot. Att se på dessa bilder är ett första steg i val av företag i Stockholm.