Många fastighetsägare och föreningar satsar idag på att köpa fastighetsboxar till BRF– vanligen i samband med ett byte till säkerhetsdörrar. Boxarna kan givetvis användas även i fastigheter som inte har säkerhetsdörrar och det finns faktiskt en del fördelar med det – till exempel att det går att ta emot större försändelser än bara brev. Nedan finns mer att läsa om fördelarna – samt några tips inför ett eventuellt köp.

Varför fastighetsboxar?

Att köpa fastighetsboxar kan vara en bra lösning av flera anledningar men har blivit vanligt i takt med att hyresvärdar, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar väljer att byta till säkerhetsdörrar utan brevinkast. Dessa dörrar ger inte bara en ökad säkerhet utan har också en förmåga att stänga ute ljud och buller bättre.

Till följd av att brevinkasten försvinner behövs dock en annan lösning för att dom boende ska kunna få sin post och då är det alltså vanligt att välja boxar i stället – som kan monteras i trapphuset eller utomhus beroende på vad som passar bäst.

En annan fördel med att köpa fastighetsboxar är att det går att ta emot större försändelser utan att behöva hämta ut på ett utlämningsställe. Boxarna är rymliga, även dom mindre modellerna. En del är även försedda med ett större fack, utöver dom vanliga och personliga facken, där boenden då kan ta emot större paket.

Bästa tipsen när det är dags att köpa fastighetsboxar

Att köpa fastighetsboxar är i praktiken inte svårt – men det finns däremot några saker som är viktiga att tänka på innan köpet genomförs:

  • Modell och storlek – För den som planerar för boxar finns mycket att välja bland, både när det kommer till storlek och utseende. Det viktigaste är förstås att alla boende får en egen privat box men utöver det finns även olika material, färger och modeller att välja bland. Fundera på vad som lämpar sig bäst, vad som får plats och så vidare, för att lösningen ska bli så bra som möjligt.
  • Placering och montering – Ett annat viktigt tips är att redan innan köpet fundera på var boxarna ska placeras. Det är vanligt att sätta dom i direkt anslutning till entrén men finns inte plats där gäller det att hitta en annan bra plats – inte minst för att brevbärarens skull. Finns inte plats i närheten av entrén kan det vara nödvändigt att placera boxarna utomhus – och då behövs såklart en modell som är gjord för utomhusbruk.