Målare i Borås

För dig som vill skapa stor förändring i hemmet utan att behöva riva väggar, lägga nytt golv eller krångla med tapetsering, kan det gott och väl räcka med målning. Att måla om väggarna kan förändra utseendet totalt. Det är dock lätt att tro att målning är enkelt, att det bara är att pensla på färgen och sedan är det klart. Så är det inte. Målare i Borås är både utbildade och erfarna och arbetar rutinerat och med precision. Förutom att det krävs en särskild teknik vid själva appliceringen av färgen är även förarbetet otroligt viktigt för det slutgiltiga resultatet. Väggarna måste ara helt släta för ett fint resultat. Dessutom behöver man ofta grunda väggarna med såväl spackel som grundfärg och slipning. För dig som vill få ett snyggt resultat som håller länge bör du kontakta en målare i Borås. Och kom ihåg, du kan alltid använda rot-avdraget för att dra ner på kostnaden.

Olika typer av målning

En målare i Borås utför inte bara väggmålning. Du kan även få hjälp med såväl möbelmålning som fasadmålning. Det blir stor skillnad på resultatet när en professionell målarfirma utfört arbetet. När man själv målar en inomhusvägg finns det risk att färgen känns flammig och ojämn. Detta behöver inte betyda att förarbetet utförts slarvigt. Det kan istället handla om tekniken du målat med. Om du drar rollern kors och tvärs kommer du applicera mer strykningar på vissa ställen, här kommer färgen upplevas som mörkare. När man målar väggar ska man först applicera färg med en mindre pensel runt lister och uttag. Sedan kör man på med rollern, dock inte sicksack utan upp och ned.

Rådgivning

När du anlitar en målare i Borås kan du inte bara få hjälp med själva målandet. Du kan även ställa frågor om färgtyp och nyans. Det kan vara svårt att veta vilken färg som passar bäst. Och även om du kommit fram till vilken färg du vill ha kan det kännas omöjligt att välja nyans. Målare är vana vid färg, både när det kommer till glans och nyans. De har helt enkelt ett öga för vad som passar var.