Genom att renovera ditt badrum kan du ge denna del av din bostad ett helt nytt utseende och samtidigt öka värdet på bostaden. Renoveringen kan samtidigt öka badrummets funktion samt ge det ett nytt och fräscht utseende. Trots detta negligeras ofta detta utrymme, kanske på grund av den tid och energi som krävs för att få badrummet färdigställt. Genom att planera din badrumsrenovering i Stockholm i detalj, kan du dock staka ut vägen till det badrum som du så länge har drömt om. Här delar vi med oss av några tips kring hur du kan lägga upp din renovering på bästa sätt.

Fastställ din budget

Det första du bör göra när du planerar en badrumsrenovering i Stockholm är att fastställa en budget för projektet. Du bör därför ta reda på projektets omfattning – ska du bara låta installera ett nytt badkar eller handfat, eller ska du göra om hela ditt badrum? Du kan med fördel även specificera vilka funktioner som måste finnas i det nya badrummet. Det kan till exempel röra sig om dubbla handfat eller en “djungeldusch”. Genom att slå fast vilka beståndsdelar som ska ingå i renoveringen kan du också enklare uppskatta projektets tidsåtgång.

Låt dig inspireras

När du har bestämt dig för vad som ska inkluderas i din badrumsrenovering i Stockholm är det dags att låta sig inspireras. Prata med vänner och bekanta, surfa omkring på nätet eller konsultera personalen i din lokala badrumsbutik. Sociala medier är en annan utmärkt inspirationskälla som du kan använda för att få idéer och uppslag. Du vet aldrig vilket slags kakel eller vilka toalettstolar som kan tänkas falla dig i smaken. Det är också en bra idé att få reda på olika typer av funktioner som badrum kan ha men som du kanske inte har tänkt på, såsom golvvärme.

Sätt igång

När du väl har satt samman alla dina idéer till en solid plan är det dags att skrida till verket. Om du vet med dig att du inte är händigast i kvarteret bör du kanske fundera på att ta extern hjälp med din badrumsrenovering i Stockholm?