Så beställer du årets storstädning till bättre pris

Tycker du att förra årets faktura för storstädningen blev för hög? Då är det dags att planera, jämföra och tänka till kring städningen. Det krävs inte några stora insatser för att få ner kostnaden.

Att anlita ett städföretag för storstädning någon gång per år är både smidigt och uppskattat. Hela hemmet blir skinande rent och man behöver sedan enbart genomföra veckostädningar till det är dags för nästa storstädning. Men allt har ett pris. Vill du att detta pris ska pressas neråt?

Det första du kan göra är att se över behovet. När en storstädning bokas vill städföretaget veta hur många rum eller hur många kvadrat som ska städas. Men det betyder ju inte att hela bostaden måste städas av städfirman. Stäng igen vissa rum som du väljer att städa själv. Kanske behöver inte källaren få en genomgång två gånger per år? Hur är det med fönsterputs – kan du kanske göra detta själv?

Låt städproffsen göra jobbet

När du väl har planerat in vad som behöver städas är nästa steg att låta flera städföretag ge prisförslag på arbetet. Självklart är det bekvämt att anlita samma städfirma som förra året. Detta inte minst om de genomförde storstädningen med ett gott resultat. Men är det värt bekvämligheten om de tar 1000 kr mer än andra företag? Våga iallafall ta in offerter och jämföra dessa mot vad du betalade året innan. Är skillnaden inte speciellt stor kanske det inte heller är värt att byta företag. ’

Ytterligare ett steg är att dela upp städningen. Fråga städföretaget vad de tar för en storstädning inklusive eller exklusive fönsterputs. Ibland kan kostanden för fönsterputsning vara obefogad stor. Då kan man låta ett städföretag utföra storstädningen varpå ett annat företag anlitas för fönsterputsningen.

Den billigaste vägen är däremot att göra hela städningen på egen hand. Har du aldrig sett det som ett alternativ för att det är för tråkigt och jobbigt? Beräkna hur mycket tid du behöver lägga ner för att städa allt och se sedan på vad du tjänar. Kan det vara värt att städa hela hemmet för att sedan använda någon tusenlapp för en skön helg på hotell. Detta istället för att lägga samma summa till det städföretag som annars genomför din storstädning.

Fortsätt med att läsa igenom https://www.xn--stdningstockholm-wnb.net/ innan du fattar ett beslut och se vad som passar just dig bäst.