När du ska köpa in möbler för utomhusbruk är det viktigt att du väljer rätt produkt för ditt behov. Detta gäller oavsett om du har tänkt investera i en parkbänk eller bänkbord. Så är även fallet oavsett om inköpet är tänkt att göras till en park, en skola, en förskola eller någon annan typ av offentlig miljö. Läs vidare så berättar vi vad du bör tänka på när du gör denna investering!

Välj parkbänk eller bänkbord utifrån dessa faktorer

Det är viktigt att till exempel en park eller en skola har en parkbänk eller bänkbord. Detta för att besökarna ska kunna sätta sig ner utomhus, koppla av och ta det lite lugnt ett tag. Men vad bör du då tänka på när du investerar i utomhusmöbler som dessa?

Om du har tänkt köpa in bänkbord bör du gå efter:

  • Antalet sittplatser. Dessa bord har sällan ett specifikt antal sittplatser. Det hela är istället vanligtvis lite mer flytande. Däremot bör du kika på huruvida bänkbordet är tänkt att användas av ett mindre antal personer eller ett större antal sådana. Till exempel kan det röra sig om att bordet har plats för fyra eller åtta personer.
  • Färg och material. Oavsett om du köper en parkbänk eller bänkbord till rastplatsen bör du också ha färg och material i åtanke. När det specifikt gäller just picknickbord bör bordet vara tillverkat av antingen trä, metall eller något annat material. Det bör även ha en tilltalande färg.

Ryggstöd eller inte?

Om du har tänkt köpa in en parkbänk bör du gå efter ungefär samma egenskaper som de vi redan har nämnt här ovanför. Vad du är ute efter är helt enkelt en bänk som är bekväm att sitta på och som gör att besökarna kan njuta av tillvaron i den friska luften. Däremot behöver du fatta ett beslut kring huruvida bänken ska ha ett ryggstöd eller inte.

Ska bänken placeras ut i närheten av en vandringsslinga eller liknande behöver den kanske inte ha något ryggstöd. Om det däremot är tänkt att personer ska sitta en längre stund på bänken kan det vara skönt för dem att ha ett stöd för ryggen.