När du ska flytta så är det en hel del saker du måste hålla koll på en och samma gång. Då inte bara med det praktiska så som att packa och kånka kartonger, ordna med eventuell magasinering, städa ut den gamla bostaden och så vidare utan det även andra saker som kan göra att det känns stressigt. För att undvika kaos kan du följa våra råd. Ett av våra bästa tips är att du anlitar flyttfirma i Falun. Det gör flytten bra mycket smidigare.

Abonnemang säg upp eller flytta med

Idag är det en stor nödvändighet med både telefoni och bredband. Du kan förenkla en hel del genom att i bra tid kontakta din operatör för flytten av dessa abonnemang. Tiden det tar för att flytta abonnemang varierar från olika bolag, men du bör göra det kanske runt en vecka före du flyttar. Andra bra saker är att ha koll på kostnader och konsumtion av el, vatten och kanske gas. Det är bra att säga upp dessa i bra tid, innan flyttfirman från Falun kommer och flyttar ditt bohag till ny adressen. Se även till att skaffa nya abonnemang och avtal kring dessa för din nya bostad.

Ha koll på försäkringen

En annan sak du måste se över när du flyttar är din försäkring. Det är bra att ta reda på vad du har för villkor kring flytt som ingår. Se även till att kontakta försäkringsbolaget för att meddela dem att det nu är en ny bostad som hemförsäkringen ska gälla. Kolla även med dem vad som gäller om något försvinner eller blir trasigt under flytten. det så att du har föremål som är värt mycket pengar som ska flyttas så finns det särskilda försäkringar för transport som gäller under en viss tid.

Glöm inte att adressändringen

Adressändringen är även det något du bör göra i god tid. Det går att göra via formulär till Adressändring så väl som till Skattemyndigheten eller direkt på nätet. Det kan vara bra att göra detta redan några veckor innan ditt flyttlass avgår med en flyttfirma i Falun. Det så att det hinner registreras. Se även till så att du beställer eftersändning av all din post. Skicka också flyttkort till vänner och bekanta. Det finns förtryckta kort att skicka gratis så väl som det går skicka dem digitalt via sms eller mail.

Glöm inte heller av att du ska lämna nycklarna till din gamla bostad till hyresvärden eller de nya ägarna. Dessutom ska du innan det även se till att flyttstäda!