Ska du renovera ditt kök? Då bör du spärra upp ögonen och läsa igenom denna artikel noggrant! I samband med din köksrenovering i Stockholm vill du nämligen inte göra något av de misstag som vi beskriver nedan.

För bästa resultat bör du nämligen anlita proffs på köksrenovering som kan hjälpa dig att förverkliga din dröm att få ett enastående vackert kök. Tyvärr är det dock vanligt att hemmafixare tar sig vatten över huvudet och sätter fälleben för sig själva när de försöker renovera sitt kök. Så misstagen nedan vill du absolut försöka undvika!

Gör inte så här under din köksrenovering i Stockholm

Dessa är de tre viktigaste misstagen som du bör undvika när du utför en köksrenovering i Stockholm:

  • Välj inte material som lätt går sönder. Ibland kan utseendet lura ögat och få synapserna i hjärnan att inte riktigt koppla. Bara för att någonting ser väldigt vackert ut är det inte säkert att det är rätt produkt för dig. När du ska renovera ditt kök vill du gärna hålla dig till hållbara material. Till exempel kan kalksten ha ett vackert utseende men vara känsligt för vatten. Detta har att göra med att materialet är poröst och därmed suger åt sig väta likt en svamp. Detsamma gäller gamla bänkskivor av glas som kan se snygga ut men spricker betydligt enklare än skivor i andra material.
  • Glöm inte att sätta in skåp och hyllor. Det finns vissa situationer då du kan vilja minska antalet hyllor och skåp i köket. När du utför din köksrenovering i Stockholm kanske du vill sätta in ett fönster över diskhon. Det kan också vara så att du är ute efter en lite mer minimalistisk design. Men även om det kan vara stiligt med färre skåp och hyllor kommer du att behöva dem. För var ska du annars göra av tallrikar, bestick, glas och dylikt? Så glöm inte att sätta in tillräckligt många hyllor och skåp i köket när du renoverar!
  • Snåla inte med köksutrustningen. Ett annat område där du inte bör snåla är budgeten för köksutrustning. Denna typ av utrustning kan kosta ganska mycket. Du kan få hyfsat bra prylar även om du väljer budgetprodukter. Men om du snålar alltför mycket kommer ditt nya kök ha energislukande och närmast oanvändbar köksutrustning.