Det är allt fler nya hus som kan stoltsera med hög takhöjd och stora ytor inomhus. Gärna i en öppen planlösning. Dock är det långt ifrån alla som bor i denna typ av villor. För många är det lägenheter i stan som är i fokus. Dessa kan många gånger vara betydligt mindre i storlek och innebära att man får planera utrymmet väl. Att ha ett grandiost badrum är sällan vad som prioriterats högst när man ritat bostaden. Därav är det vanligt att man har ett begränsat utrymme för tvagning. Tycker man nu verkligen om att ligga i badkaret kan man behöva vänja sig vid tanken om att en dusch är väl så bra. Detta i synnerhet om man inte har tänkt modifiera badrummet. Någonting som kan vara en smart lösning på detta är att införskaffa ett portabelt badkar som med lätthet ryms i duschen!

Duschbadkar

Att duscha i ett badkar är föga ovanligt för den som har ett badkar i hemmet. Att bada i en dusch är någonting helt annat! Detta är möjligt i och med de stora badbaljor som finns att tillgå på nätet. Dessa badbaljor är tillräckligt stora för att en vuxen person skall få plats utan problem. Beroende på vad för dusch man har därhemma kan vissa duschbadkar vara bättre än andra. Några är avlånga och påminner till stor del om ett helt vanligt badkar. Andra är mer kompakta och lämpar sig bäst för att sitta i.

Den som har trötta leder och muskler kan vinna mycket på att sänka ner sig i varmt och behagligt vatten för en stund. Önskar man sitta riktigt länge kan man använda sig av en termostat som ser till att vattnet håller sig i rätt temperatur över tid. På så vis behöver man inte känna stress över att vattnet sakta men säkert tappar sin värme. När väl badstunden är över kan man packa undan sitt badkar och förvara det i skymundan tills dess man önskar bada igen! Att ha ett portabelt SPA har tidigare varit snudd på omöjligt. I och med dessa badbaljor för vuxna, kan man dock få njutningen av ett riktigt bad i en helt vanlig dusch! Innan en renovering eller som ett alternativ till det hela, kan man känna de stora fördelarna med ett riktigt bad.