Skinande rent i vardagen, eller en storstädning av en utflyttad lägenhet? Oavsett om uppdraget är återkommande städning i Göteborg eller enstaka insatser kommer resultatet att bli fläckfritt rent, varje gång. Att ta hjälp med städning är tidseffektivt och tack vare RUT-avdraget dessutom väldigt prisvärt. Många människor upplever att de har svårt att få tiden att räcka till, så varför inte prova att ta hjälp med städning. När man överlåter till proffsen på en städfirma i Göteborg att sköta t.ex. fönstertvätten kommer de bästa metoderna för att få skinande rena resultat, utan att belasta miljön i onödan.

Tre populära tjänster att anlita städfirman till

  • Återkommande städning av hemmet är en växande kategori, allt fler ser värdet i att ta hjälp med att städa hushållet för att istället kunna lägga sin tid på familjen eller få lite välbehövlig avkoppling. För den som jobbar hemifrån är det skönt att veta att det går utmärkt att vara i hemmet medan det städas.
  • Kontorsstädning är oftast något som görs av ett externt bolag så att de kontorsanställda kan fokusera på sitt arbete när de är på jobbet, och inte behöver bekymra sig över att det hopas dammråttor i hörnen. Här skiljer sig priserna mycket mellan olika städbolag, så det kan vara värt att se över företagets avtal med jämna mellanrum.
  • Byggstädning är i regel inget man vill ge sig på själv, då det är särskilt tidskrävande om man inte har en färdig plan för hur städningen ska gå till. Dessutom behövs i regel mer kraftfull utrustning för att byggstädningen ska bli riktigt bra.

Vikten av att välja miljövänliga rengöringsmedel

Idag är det som tur är självklart för de allra flesta proffsstädare att välja miljömärkta kemikalier till sin städning, något som var långt ifrån norm för bara några år sedan. Med tanke på att rester från rengöringsmedel (t.ex. doftämnena som får det att lukta rent och fräscht) finns kvar i det städade rummet långt efter att städningen är avslutad så är det viktigt att endast använda ofarliga städprodukter, som inte retar luftvägar eller hud. För personen som utför städningen är det förstås ännu viktigare, eftersom hen utsätter sig för en större koncentration av ämnet, och med tiden i värsta fall kan komma att utveckla allergier och andra åkommor.