Förbi är den tid då akustiska paneler var praktiska men fula och något man gärna gömde undan på väggarna. Idag är dessa paneler ofta stora och estetiskt tilltalande. Dessutom smälter de vanligtvis in väldigt väl med den övriga inredningen. Ett exempel på detta är den typ av ribbpanel som nu har blivit allt mer populär. Dessa paneler är tillverkade i trä och har därmed fler fördelar än att de enbart dämpar ljudet i rummet.

Till fördelarna med att använda dessa paneler hör att de:

  • Är ljuddämpande. En ribbpanel i trä kan dämpa ljudet i rummet på ett väldigt effektivt sätt.
  • Är tillverkade i hållbara material. Den produkt som vi gillar bäst just nu är den som säljs av det svenska företaget WallRibbon. Den är tillverkad i trä samt PET-flaskor som till stor del är återvinna och till 100 % kan återvinnas.
  • Har en väldigt snygg och trevlig design. Detta är kanske den allra största skillnaden mellan dessa paneler och andra liknande produkter. De har en väldigt snygg design som är iögonfallande och de är därmed också trevliga att titta på. Dessutom behöver de absolut inte döljas i ett rum utan bör snarare framhävas och hyllas!

En ribbpanel förbättrar ljudet vid möten och streaming

Som du märker behöver du inte längre hålla dig till absorbenter i skumplast och tyg. En modern ribbpanel i trä och plast kan erbjuda allt som dessa ljuddämpande material kan och mer därtill. Dessutom kan de kapas till flera olika storlekar utifrån de unika förutsättningarna i det rum som de ska placeras. Faktum är också att tillverkaren till en mindre kostnad kan hjälpa dig att såga ner panelerna till den rätta höjden. Detta är alltså en tilläggstjänst som du kan köpa separat direkt i webbshoppen.

Men varför skulle du vilja köpa akustikpaneler, kanske du undrar? Det främsta syftet med dessa paneler är förstås att dämpa ljudet i ett rum. Genom att installera dem i rummet kan du låta absorbenterna absorbera och dämpa ljudet istället för att låta det studsa fritt. Detta är inte minst fördelaktigt att göra om du ofta har Zoom-möten eller liknande hemma. Detsamma gäller förstås också om du livnär dig på att streama eller spela in videoklipp.