Den som är på jakt efter en städfirma i Göteborg behöver nog inte leta särskilt länge. Problemet är inte brist på urval i Sveriges näst största stad – tvärtom. Utmaningen kan däremot vara att hitta rätt städfirma. I den här texten ger vi ett par tips på hur du kan göra det lite enklare. För vidare info besök sverigeco.se.

Hör med en vän som nyligen anlitat en städfirma i Göteborg

Det här är kanske det mest effektiva sättet att hitta rätt städbolag just för dig. Prata gärna med en vän du litar på och som nyligen har anlitat till exempel hemstädning, eller just den form av städning som du också vill ha. Ställ gärna frågor i stil med:

  • Hur är kommunikationen?
  • Håller de tiderna?
  • Har några oväntade utgifter dykt upp på en faktura?

Fundera på vad som är särskilt viktigt just för dig och fråga din vän om det. Det bästa är om det är en städfirma i Göteborg i samma del av staden som du är. Kommer de lite utanför ifrån, finns en risk att du får betala reseersättning om du ska anlita samma bolag som din vän.

Använd en sida som förmedlar offerter

Är priset den viktigaste faktorn för dig? I sådana fall kan det vara en god idé att använda en sida som förmedlar offerter. Det finns flera sådana sidor på nätet – sök bara på till exempel ”städfirma Göteborg offerter” och du bör få fram flera i sökresultatet.

Offertsidan skickar vidare ditt uppdrag till sina anslutna städbolag i närheten. Efter ett par dagar bör du, om offertsidan är bra, ha flera offerter att jämföra och ställa mot varandra. På så vis kan du vara säker på att du betalar ett marknadsmässigt pris.

En förutsättning för att kunna jämföra offerterna är att du har get tillräckligt många detaljer i din uppdragsförfrågan. Var noga med att skriva precis vad du söker. Det kan till exempel vara att det ska vara hemstädning en gång varannan vecka, på si och så många kvadratmeter och att du även önskar trappstädning som tilläggstjänst.

Utan tillräckliga detaljer kommer den som ger prisförslaget att behöva ”gissa” lite – och dessa gissningar kan skilja sig mellan olika städfirmor. Därmed finns en risk att det blir som att jämföra äpplen och päron.