En reliningkonsult hjälper fastighetsägare i den process som en relining eller ett stambyte i Lund innebär. De kan exempelvis välja entreprenör, skapa offertunderlag och granska arbetet. Därmed är det mycket viktigt att välja rätt konsult – hur väljs rätt konsult för relining i Lund?

När behövs en reliningskonsult?

Vid stora bygg- eller renoveringsprojekt kan det vara svårt för fastighetsägaren att planera, jämföra offerter och följa processen på ett korrekt sätt. Ett exempel kan tas ifrån när ett hus ska byggas. Det finns oftast en projektledare som driver projektet, tillsammans med fastighetsägaren. På samma sätt arbetar en reliningkonsult vid relining i Lund. Fastighetsägaren får hjälp med allt från planering och inspektion till slutbesiktning. Detta av ett oberoende företag som därmed inte utfört själva hantverket.

Vilken konsult ska väljas?

  • BRiF-ansluten
    Branschföreningen Relining i Fastigheter är en förening för de företag som jobbar med relining. De anslutna företagen ska uppfylla vissa kriterier och förhållningssätt mot kunder. Det går även att via denna sida hitta BRiF-anslutna företag i Lund. Att ett företag är anslutet innebär inte med 100 % säkerhet att arbetet kommer att utföras helt korrekt – men chansen är mycket stor. Företag som inte följer regelverket kommer nämligen bli utesluten.
  • Erfarenhet
    Det finns flera konsulter som är aktiva i Lund. En sak som skiljer dem åt är däremot erfarenhet av branschen. Nu är visserligen relining en relativt ny metod men dessa företag har ofta även erfarenhet av andra renoveringsmetoder av vatten- och avloppsstammar. Ett företag som funnits över 20 år har därmed en fördel mot ett företag som bara varit aktiv i ett år.
  • Konsult som hjälper, hela vägen
    Fördelen med att anlita en konsult är framförallt att projektet drivs av någon annan är fastighetsägaren. Men det krävs då att denna konsult har kompetens att utföra samtliga moment. I annat faller poängen.

Hjälp med relining i Lund

Relining och stambyte är relativt stora renoveringsprojekt. Det innebär att både konsulter och hantverkare kan åka ett flertal mil till kunden. En fastighetsägare i Lund kan därmed kontakta konsulter både i Lund, Malmö och andra närliggande städer för att få offert och förklarat vilka olika tjänster företagen erbjuder. På samma sätt kommer sedan konsulten att arbeta när offerter ska tas in. Det finns ingen direkt anledning att enbart ta in offerter från företag i Lund även om arbetet förväntas genomföras i denna stad.