Verisure Cameras – Appen för din övervakningskamera

Har du hemlarm från Verisure kan övervakningskamera köpas som tillval. Med tillvalet används appen Verisure Cameras för att se vad som händer i och utanför bostaden. Appen är gratis att ladda hem från Google Play och AppStore och kan användas av de med abonnemang från Verisure.

Ett mobilt övervakningssystem

Verisure har IP-kameror som används som övervakningskameror. Dessa är uppkopplade dygnet runt och registrerar vad som händer. Via appen Verisure Cameras kan därmed larmets ägare streama videon i realtid. Det kan ske för att för kontrollera att allt är okej i hemmet likväl som vid inbrott eller om något skulle hända. Det kan därmed användas exempelvis vid:

  • Extra säkerhet för inbrott och skadegörelse
  • Bevakning av förråd, trädgård
  • Kontroll av sjuka närstående/barn/husdjur

Via appen går det att både streama direkt samt se äldre sekvenser.

Aktiveras vid rörelse eller ljud

Kamerorna aktiveras vid rörelse eller ljud och filmar då en sekvens. Via appen går det därmed att se senaste aktiveringarna och historik. Det sparas i tre dagar via en molnlagring vilket därmed gör det möjligt att gå tillbaka för att kontrollera vad som egentligen hände.

Exempel på funktioner

  • Streama – Se direkt vad som kameran iakttar
  • Spela in – Välj att spela in speciella sekvenser för att spara det längre tid
  • Välj känslighet – Välj hur känslig som kameran ska vara på olika områden som bevakas
  • IR-läge – Med IR-läge aktiveras nightmode vilket innebär att det går att se vad som händer även om det är mörkt i rummet.
  • Datum/tid – Alla sekvenser sparar med tid och datum för enklare identifiering

Övervakningskamera med väktaråtgärd

Verisure är ett, av många, säkerhetsföretag som erbjuder övervakningskamera med väktaråtgärd. Med detta menas att om hemlarmet aktiveras så aktiveras även dessa övervakningskameror. Filmen delas direkt till de larmoperatörer som får larmet och de kan därmed tydligare se vad som händer i eller omkring bostaden. Därmed kan de även sätta in korrekt åtgärd med exempelvis väktare, brandkår, polis eller avgöra att det är falsklarm. Oavsett orsak så kommer notifiering ske i appen samt operatören att ringa upp larmägaren för att påtala att larmet har aktiverats.

Beroende på orsak till att övervakningskamera används kan det alltså kopplas in mot hemlarmet alternativt vara fristående. Oavsett ger det en ökad säkerhet – vilket alltid är målet när en övervakningskamera installeras.